TAG Lagi. Dari Azizwan

Dicatat oleh PakciQue | 11/11/2008 03:29:00 PM | | 6 Komen »

Aku kena tag lagi. Kali ni dari Azizwan.

Pada aku TAG ini bukan sesuatu yang menyusahkan. Tapi, aku percaya TAg oleh menjadi suatu alat untuk menjalinkan ukhwah, mengenal rakan kita dengan lebih mendalam dan meningkatkan trafik. Hm, trafik lagi. Oklah, aku juga kena TAG yang sama dari Khai. Tapi dia tuju kat PakciQue.TK. Wan pula kat KedaiMagik.

Tanpa melengah masa, mari membaca TAG yang paling panjang pernah aku terima.

1. What is the relationship of you and him/her?
Tunang.
2. Your 5 impressions towards him/her.
Banyak mulut [Tapi, aku lagi banyak]
Kuat bebel [Tapi, aku lagi kuat]
Pandai memasak [Tapi, aku lagi pandai]
Pandai menyanyi [Tapi, aku pandai menyumbangkan suara]
Kuat merajuk [Tapi, aku pandai memujuk]
3. The most memorable things he/she had done for you.
Terlalu banyak perkara yang dia sanggup buat untuk aku yang aku anggap sebagai satu bentuk pengorbanan untuk mengekalkan dan mempertahankan hubungan kami. Tak terbalas apa saja yang dia sanggup lakukan untuk melihat aku tersenyum dan gembira setiap hari.
4. The most memorable things he/she have said to you?
Banyak sangat. Antaranya, "Bila nak beli rumah?", "Nak beli kereta boleh?". Senang cakap apa yang dia cakap buat aku pening kepala. Jahatnya aku ni.
5. If he/she become your lover, you will…
Sudah pun. Tapi, sehingga sekarang hati aku ini cuma ada satu dan cuma untuk dia.
6. If he/she become your enemy, you will…
Menjadi musuh? Sesuatu yang aku sangat-sangat nak elakkan. Namun, hubungan kekeluargaan takkan putus.
7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
Sudah pun. Dan sehingga sekarang dia masih lagi tak pandai nak buat kopi yang sedap macam bibik aku buat. Hehehe.
8. If he/she become your enemy, the reason is…
Aku akan letakkan kesalahan tu kat bahu aku. Kalau aku sayang dia, aku akan lakukan apa saja untuk mengelakkan perkara ini terjadi. Tapi, kalau tak berjaya, maksudnya aku gagal mempertahankannya.
9. The most desirable thing to do on him/her is?
Aku ingat nak ajak dia gi main bungee jumping. Tapi, aku sendiri pun takut. Tapi, yang pasti aku akan tetap menggembirakannya dia walaupun aku selalu buat dia menangis.
10. The overall impression of him/her is…
Dia seorang yang sangat pandai bawa diri. Aku bawa pergi rumah sedara-sedara aku, dia tak kekok. Dan semua orang selesa dengan dia. Bila hari raya hari tu, aku tak bawa dia gi balik kampung sama-sama, semua orang bertanya. Keluarga aku pun sayang kan dia bukan setakat sayangkan menantu, tapi dah macam sayangkan anak sendiri. Akhirnya anak sendiri yang macam anak pungut. Hehehe.
11. How do you think the people around you will feel about you?
Aku tak tahu. Tapi, kebanyakan mereka memang selesa berkawan dengan aku. Cuma mungkin mereka pun ada rasa aku ni menjengkelkan dengan sifat kebudak-budakkan, lawak merapu dan mengarut serta mulut lazer. Zassst. Tapi, kalau orang tak kenal aku, akan cakap aku ni jenis sombong. Aku pun tak tau.
12. The character of you for yourself is?
Aku memang seorang yang happy go lucky. Sampai kadang-kadang aku tak fikir apa-apa pun pasal kehidupan. Aku tak boleh survive dalam kehidupan. Tapi, aku boleh survive kalau nak berlibur. Orang dan tunang aku sendiri pun masih pelik bila aku boleh layan wayang dan karaoke jamban sorang-sorang.
13. On contrary, the character you hate of yourself is?
Macam yang aku bagitahu, aku tak boleh survive dalam kehidupan. Aku pun tak tau. Aku juga tak pandai sorok perasaan. Maksudnya, kalau aku marah, tak perlu aku menjerit-jerit atau maki-maki. Orang boleh nampak dari air muka aku dengan jelas.
14. The most ideal person that you wanna be is?
Jawapan cliche. Aku nak jadi diri aku. Tapi, bila sebut wannabe, tentu saja aku ingin menjadi seperti Cyrill Takayama. Seorang ahli magik Jepun kelahiran Amerika yang sangat berjaya. Oh, bila kita boleh bertemu.
15. For the people who care about and like you, say something about them.
Pertama sekali kepada keluarga. Mereka semua adalah tulang belakang kepada kehidupan aku. Aku masih lagi bergantung harap pada mereka.
Kepada tunang tersayang. Hati ini hanya untukmu seorang.
Kawan-kawan, rakan-rakan dan para sahabat. Memberi harapan dan membakar semangat.
Pengunjung blog. Terima kasih banyak-banyak atas kunjungan kau semua. Jangan lupa komen ok.
16. Ten people to tag:
Kali ni, aku taknak TAG kawan-kawan blog yang telah aku kenal dan bergurau-gurau. Tapi, aku akan TAG pengunjung-pengunjung blog aku yang baru-baru je masuk atau sekadar singgah atau yang kejap-kejap ada, kejap takde.
01. Sha Lew Lew
02. Rafflesia Merah
03. Azlan Mohamed
04. Eiza
05. Pu3 A'an
06. Marzuki
07. Ju3li3
08. Amir Aizudin
09. Irma Izzati
10. Aximud
17. Who is no. 2 having a relationship with?
Dengan suaminya
18. Is no. 3 a male or a female?
Lelaki
19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
Wo! Macam mencari penjodoh bilangan pula. Hm, aku tak tau.
20. How about no. 5 and 8?
Oh! Sama juga. Macam mencari penJODOH bilangan pula. Tanyalah mereka.
21. What is no. 1 studying about?
Marketing Management
22. Is no. 4 single?
Mungkin. Tapi, rasanya tidak. Empunya badan, sila jawab.
23. Say something about no. 6
Terima kasih atas Rm50.00 hari tu.

Baiklah. Kepada yang dah kena TAG, sila jawab ok. Jangan mengelat.

6 Komen

  1. eiza // Tuesday, November 11, 2008 4:02:00 PM  

    uiks.. aku telah di tag rupanya...
    aku akur menerimanya..
    cewahahahaha..

  2. eiza // Tuesday, November 11, 2008 4:14:00 PM  

    lagi satu nak jawab!!
    ya no 4 masih single.. fullstop!

  3. mazuki // Tuesday, November 11, 2008 5:04:00 PM  

    aku pon kena jgk...nnt aku free aku buat

  4. Azizwan™ // Tuesday, November 11, 2008 5:43:00 PM  

    thankz pakcique sbb sudi juga kau bereskan tag ni. salute kat kau bro. ahakz!

    anyway, aku doakan semoga hubungan kalian (mksud aku dgn tunang pakcique) berjaya sampai ke jinjang pelamin sekaligus berbahagia hingga ke akhir hayat. InsyaAllah.

  5. PakciQue // Friday, November 14, 2008 10:34:00 AM  

    eiza:akur eh..buat jangan tak buat...

    eiza: single..?but not available kan..?

    mazuki: buat tau..jgn tak buat..

    azizwan: AMIN..doa kawan2..

  6. ✖cikin✖ // Tuesday, November 18, 2008 1:36:00 PM  

    How do you think the people around you will feel about you?


    haha...mmg 1st time tgk brO neh nmpak sombOng
    jgn marah :P
    bile da knal
    Ok jew