Vending Machine Jual DVD

Dicatat oleh PakciQue | 11/04/2008 05:28:00 PM | , , | 3 Komen »

Sony dan Universal Pictures telah menjalinkan kerjasama untuk menyediakan perkhidmatan menjual DVD, permainan konsol dan memuatturun dari sebuah mesin layan diri atau vending machine.

Dengan kata yang lebih mudah. Kini, kau sudah boleh membeli cerita atau permainan kegemaran anda tanpa perlu pergi ke kedai DVD atau membeli walaupun pada pukul 3.00 pagi.

Mesin yang diberi nama POP ini akan mengeluarkan produk hiburan berbanding makanan atau minuman dalam bentuk fizikal atau dimuatturun ke pendrive.

Pautan untuk bacaan lanjut di akhir entri.

Inilah yang dinamakan inovasi. Mungkin nampak pelik. Tapi, pernah ke kau terfikir? Aku pun tak terfikir. Tapi, mesti akan ada banyak kekangan seperti pilihan yang tidak banyak, jaminan tiada kerosakan, dan sudah tentu vendalisma.

Apa lagi eh benda yang boleh dijual dengan Vending Machine ni? Kau ada idea? Bagitahu aku kat ruangan komen. Ok.

Bacaan lanjut DI SINI dan SINI. Video pula DI SINI

3 Komen

  1. ebay // Tuesday, November 04, 2008 9:09:00 PM  

    gler arr...best tol....

    gempak gler arr...idea PaKCiQue....

    camner ang perah idea arr???

    ajar sikit...

    btw, possible ker menda ni???

  2. ✖cikin✖ // Tuesday, November 04, 2008 10:19:00 PM  

    kOmpem guys nk mesin tu jual vcd "cem cem"
    hhewhew~

  3. PakciQue // Wednesday, November 05, 2008 5:05:00 PM  

    ebay: Ehh..ko silap le..ni bukan idea aku..ni idea org le..

    ✖cikin✖ : Owh..tidak..sama sekali tidak..