Whisper In The Wind - Lobo

Dicatat oleh PakciQue | 11/05/2008 02:36:00 PM | | 11 Komen »

Dengarkan lagu ni dan hayati liriknya.


Whispers in the wind
Throughout the day
Your love calls out to me
In it's own special way

I hear your voice speaking to me
Those sweet sounds of love in my ear
No matter where the world may take me
I feel your love everywhere

Your whispers in the wind
Drifting on the breeze
Soothe my anxious heart
Until your here with me

I'll run to your open arms
Just as soon as the day is through
As whispers in the wind
Bring me home to you

Camne? Familiar tak? Macam pernah dengar kan? Tinggalkan komen anda. Aku nak tahu apa first impression kau.

11 Komen

  1. Azwani Shaari // Wednesday, November 05, 2008 4:13:00 PM  

    Holaaa.. x dpt dgr pun lagu tu.. lambat giler loading.. neway liriknya menarik sungguh..puitis gitu..

  2. Adzie // Wednesday, November 05, 2008 4:15:00 PM  

    thanks 4 the support pakcique..
    novels? even my biology's book pown blom habis baca..smne nak baca novels. movies? just done it few days ago. anyway, nice song!

  3. Mohd Ismail // Wednesday, November 05, 2008 6:02:00 PM  

    kpd yg xleh dgr, lagu ini sgt mirip melodinya dgn lagu Getaran Jiwa by P.Ramlee.. =) tp dgn sentuhan moden.. tatau bila tahun sebenar lagu ni keluar..

    tp sedap..

  4. ✖cikin✖ // Wednesday, November 05, 2008 10:12:00 PM  

    a'ah
    btul2...cam lagu getaran jiwa
    evergreen mode

  5. menteil // Thursday, November 06, 2008 1:16:00 AM  

    erm.. aku pon tak dapat dengar..
    kalau betul kata mael aku nak donlot nanti.. hehe

  6. Kin // Thursday, November 06, 2008 5:40:00 AM  

    ya oh..just like getaran jiwa

  7. nikillas // Thursday, November 06, 2008 11:24:00 AM  

    xleh nak dengar la.. load lambat sangat.. ada mp3 dia x..?? upload kat mediafire ke..?? savefile ke..?? pastu letak link.. senang nak sket.. hehee...

  8. eiza // Thursday, November 06, 2008 12:09:00 PM  

    lagu ni best.. mengasyikkan.. tapi aku tak suka ar lagu2 mcm ni.. buat aku nak tidur je.. hehe..

  9. PakciQue // Thursday, November 06, 2008 12:41:00 PM  

    Salam buat semua..

    Untuk pengetahuan anda, lagu ini adalah diinspirasikan dari lagu asal P.Ramlee bertajuk Getaran Jiwa.

    P.Ramle bukan saja terkenal dan menjadi lagenda di rantau asia, tapi turut diakui di peringkat antarabangsa.

    Selain lagu ini, terdapat lagu yang bertajuk Indian Summer nyanyian Koko Shimada yang diambil dari lagu Jeritan Batinku. Aku dah cuba buat carian. Tapi, tak jumpa pula.

    Terdapat juga beberapa kumpulan okestra dari seluruh negara menggubah lagu-lagu P.Ramlee dalam persembahan mereka.

    Terdapat juga sebuah universiti [aku tak ingat kat mana] telah mewujukkan kursus kajian berkaitan P.Ramlee. Sebuah kursus mengkaji segala jenis karya dan perwatakan P.Ramlee.

  10. eiza // Sunday, November 09, 2008 2:17:00 PM  

    aku baru je tgk astro prima semalam.. pastu ada cerita pasal lagu ni..
    baru aku tau nape ko kata familiar.. nyesal aku tak dgr betul2..
    rasa terharu pun ada jugak bila lagu melayu kita juga popular di antarabangsa.. ada lagi satu lagu P.Ramlee yg ditranslatekan ke bhs spain ke ape ntah.. tak sangka.

  11. humbleandmodest // Wednesday, November 12, 2008 7:29:00 AM  

    aku kembali.
    memenuhi permintaan ko.
    cuba menghayati lirik.